Masaže

Rešite se napetosti i neprijatnog bola u vratu, glavi i leđima, oslobodite se osećaja umornih nogu o stopala i potpuno relaksirajte u rukama profesionalaca Profizikal centra. 

Masaža je najstariji način lečenja. U našem centru masaže delimo prema nameni na:

Relaks masaža

Relaks masaža je upravo ono na što njen naziv i govori. To je masaža koja se striktno koristi sa ciljem odmora i relaksacije. Ova masaža nije dizajnirana da ima terapeutski efekat u smislu otkolanjanja hronične boli i nelagodnosti. 

Relaks masaža predstavlja lagan i nežan stil masaže dizajniran da poboljša cirkulaciju i oslobodi od niskog stepena bola u mišićima i postigne celokupnu relaksaciju.

Terapeutska masaža

Terapeutska masaža ima za cilj da proizvede određene terapijske efekte i benefite. Ova vrsta masaže je obično umerenog intenziteta. Pritisak je nešto između relaks i sportske masaže. 

Terapeutska masaža je posebno korisna za hronične bolove i bolna područja kao što su ukočen vrat, gornji deo leđa, kao i u donjem, grčevi u mišićima nogu i drugo. 

Ona obuhvata i terapiju triger tačaka, koja ima za cilj da eliminiše adhezije (čvoriće u mišićima) i poveća obim pokreta.

Sportska masaža

Sportskom masažom se stimuliše cirkulacija krvi i limfe.Sportka masaža se može koristiti pre ili nakon neke sportske ili drugih fizičkih aktivnosti. 

Najveća prednost koju sportska masaža može da pruži je njeno korišćenje sa ciljem OPORAVKA nakon vežbanja i drugih fizičkih aktivnosti.

Antistres masaža

Antistres masaža predstavlja spoj relax i terapeutske masaže  gde se prilikom masaže koriste posebno birana eterična (biljna) ulja zahvaljujući kojima ova masaža ima i svojstva aroma terapije. Postiže se pozitivno i stimulativno delovanje na centralni nervni sistem, a time se utiče pozitivno na psihičke procese, odnosno značajno se smanjuje nervna napetost i stresna stanja. 

Masaža uključuje celo telo, mada se akcenat stavlja na masažu glave, lica, dlanova i stopala (što je  razlikuje od klasične relaks masaže), da bi smanjili psiho-fizičku napetost, poboljšali vitalnost, otklonili stres i napetost u mišićima.